mie. ian. 26th, 2022

Cafeaua este băutura care ne trezește în fiecare dimineață, însă din cauza oboselii nu este exclus să existe și câteva accidente. De multe ori se întâmplă ca aceasta să ajungă fix pe hainele noastre înainte de a pleca la lucru.

Petele de cafea nu trebuie să reprezinte o problemă. Ele pot fi îndepărtate foarte ușor, folosind aceste trucuri. De menționat este faptul că un aspect foarte important în momentul în care începem curățarea petelor îl reprezintă materialul pe care haina de pe noi îl are.

Mai exact, în cazul țesăturilor sintetice spre exemplu, este important ca înainte de începe curățarea să fie scos tot surplusul de cafea din material. Acest lucru se realizează cu o cârpă uscată, dintr-un material mai mare.

Odată ce surplusul de cafea este îndepărtat de pe țesătură, se prepară o soluție într-un litru de apă caldă. Se pune o jumtăate de lingură de detergent de vase, dar și o lingură întreagă de oțet alb. Suprafața de pe material unde au rămas petele de cafea se înmoaie timp de 15 minute și de abia apoi se clătește.

Pe de altă parte, în cazul hainelor din bumbac, procedura este mai diferită. La fel ca și la țesăturile sintetice, prima oară rebuie eliminat surplusul de cafea cu o cârpă uscată și moale.

Trucuri pentru curățarea petelor de cafea de pe haine

În ceea ce privește preparatul pentru îndepărtarea petelor, de această dată nu mai este nevoie neapărat de oțet sau detergent de vase, ci un produs special pentru îndepărtarea petelor care poate fi achiziționat din magazine. Haina se lasă în mașina de spălat, la program normal de spălare.

Dacă petele continuă să reziste și după spălarea la mașină, ele trebuie tamponate cu o cârpă umedă care să fie îmbibată într-o soluție alcătuită dintr-o parte oțet alb și alte trei părți de apă. Soluția nu trebuie să acționeze mai mult de un minut pe haine. Ea se curăță cu o lavetă îmbibată în apă caldă.

De menționat este faptul că un alt truc în eliminarea petelor de cafea este apa minerală. Aceasta trebuie aplicată pe dosul materialului, nu direct pe pata, iar operațiunea să fie repetată de mai multe ori. Surplusul de pete se elimină apoi prin tamponarea cu o cârpă moale. După această procedură, haina care a fost pătată cu cafea se bagă în mașina de spălat la un program normal.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.