mar. ian. 18th, 2022

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat, spun specialiștii din domeniul sanitar. Cei de la MedLife au făcut un anunț cutremurător privind evoluția cazurilor de infectări cu noua tulpină Omicron COVID. Reprezentanții clinicii se tem că România s-ar putea confrunta cu 50.000 de infectări pe zi, în perioada următoare.

Patronul MedLife, declarații incredibile despre cazurile pozitive de COVID

Oficialii clinicii private MedLife estimează că în România ar putea fi depistate 50.000 de cazuri pozitive COVID în fiecare zi, dacă testarea populației ar fi susținută. De asemenea, reprezentanții spitalului au declarat că vor face secvențierea pentru 137 de cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron.

Președintele MedLife Mihai Marcu este de părere că, în următoarele 2 săptămâni, țara noastră ar putea înregistra aproximativ 50.000 de cazuri de persoane infectate cu Omicron, având în vedere rapiditatea cu care această variantă s-ar extinde și evoluția îngrijorătoare a noii tulpini.

„Așa cum am anticipat încă de anul trecut, valul 5 al pandemiei va lovi România la jumătatea lunii ianuarie, când ne vom confrunta, din nou, cu zeci de mii de infectări zilnic.

Practic creșterea pe care o raportăm astăzi este rezultatul direct al interacțiunilor de Crăciun și a numărului mare de români care s-au întors acasă de sărbători.

Având în vedere evoluția extrem de dinamică pe care o înregistrăm deja în ceea ce privește prevalența tulpinii Omicron pe loturile evaluate pre-screening, este foarte probabil să ajungem la 50.000 de cazuri raportate zilnic în următoarele două săptămâni, în condițiile unei testări adecvate.”, a fost mesajul oficial transmis de către Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group, potrivit celor de la Libertatea.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *