mie. ian. 26th, 2022

Vești bune pentru angajații români. În anul 2022 vor avea o minivacanță de trei zile în ianuarie. În România sunt 15 zile libere cu ocazia sărbătorilor legale. La fel ca anul trecut, multe dintre aceste libere legale pică în weekend, astfel încât nu pot fi considerate drept zile libere. Având în vedere să sâmbata și duminica sunt oricum zile nelucrătoare, românii nu vor putea profita de aceste sărbători.

Minivacanță de 3 zile în 2022

La fel ca în anul 2021, când mai multe sărbători legale au picat în weekend, așadar românii nu s-au putut bucura de zile suplimentare libere, în 2022 sunt multe astfel de ocazii când zilele de sărbători vor fi în weekend.

Cu toate acestea, trei weekenduri din acest an vor fi prelungite cu o zi. Pe lângă ele există și weekendurile prelungite de Paște și Rusalii, în care Vinerea Mare este liberă, la fel ca și lunea de după Paște și Rusalii.

Cele mai multe zile libere primite sunt în luna ianuarie și aprilie, când pică Paștele și în decembrie, de Ziua Națională și Crăciunului.

În luna ianuarie, românii se bucură de o minivacanță de 3 zile, pentru că ziua liberă legal de 24 ianuarie pică luni, așa că se va uni cu weekendul.

Va exista și o altă minivacanță, așa cum a fost în anul 2021 de 1 Decembrie. În 2022, de Sfântul Andrei și 1 Decembrie se va face punte cu ziua de vineri. În 2022 vom avea 15 zile libere legale, dintre care 9 vor fi în timpul săptămânii. Cinci dintre ele pică vineri sau luni și se va face punte cu weekend, adică pe 24 ianuarie, 22 aprilie, 25 aprilie, 13 iunie, 15 august și 26 decembrie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.