mar. apr. 16th, 2024

Deşi este recomandabil să ai în casă o reţea fără fir securizată, la fel de important este să ştii cum îţi poţi afla singur parola la Wi-Fi.

Dintr-un punct de vedere, te bucuri când mergi pe stradă şi găseşti o reţea Wi-Fi fără parolă. În acelaşi timp însă, este frustrant când observi că nu mai descarci de pe internet cu aceeaşi viteză, pentru că ai doi vecini care nici măcar nu şi-au mai făcut abonament la internet pornind de la premisa că eşti tu binevoitor. Cel mai periculos scenariu implică utilizarea reţelei tale wireless de către un grup de hackeri pentru diverse activităţi ilegale, inclusiv pornografie infantilă. Deoarece într-o astfel de situaţie există riscul ca IP-ul tău să fie găsit responsabil, în funcţie de gravitatea faptei, posibilitatea unei pedepse foarte aspre este cât se poate de reală.

Soluţia este simplă şi eficientă. Trebui să vă securizaţi reţeaua din casă. Parola la Wi-Fi este vitală. Preveniţi orice situaţii neplăcute cu o parolă mai complexă, preferabil cu un grad de criptare WPA2. Încercaţi să aveţi în vedere în permanenţă că doar o dată veţi introduce acea parolă într-un telefon sau laptop, ca urmare, pe termen lung, lungimea ei este irelevantă. Atunci veţi dormi mai liniştiţi noaptea, chiar dacă există riscul să şi uitaţi parola la Wi-Fi. Aţi putea să o scrieţi pe o foaie, dar dacă suntem serioşi, respectiva hârtie poate fi de asemenea rătăcită. Din fericire, când vine vorba de propria reţea fără fir există câteva soluţii pentru a vă recupera parola, iar în caz de urgenţă o puteţi reseta fără să o cunoaşteţi.

Cum aflaţi parola la Wi-Fi salvată în Windows?

Cu toate că laptopul vostru este conectat în permanenţă la Wi-Fi, este posibil să nu cunoaşteţi parola pentru a o împărtăşi cu un prieten. Din fericire, în astfel de circumstanţe, după doar câteva clickuri, veţi ajunge să aflaţi asocierea de caractere mult dorită.

Indiferent dacă aveţi un PC cu Windows 7 sau Windows 8/8.1, faceţi click dreapta pe simbolul reţelei Wi-Fi din dreapta jos, de lângă ceas. Din meniul contextual alegeţi Open Network and Sharing Center. În partea de sus a noii ferestre, faceţi click pe numele reţelei wireless precedat de cuvintele ,,Wireless Network Connection”. Imediat vi se va afişa pe ecran o pagină cu detalii despre starea conexiunii voastre la reţea. Aici trebuie să faceţi click pe Wireless Properties, urmat de un click pe Security. La acest pas, este suficient să bifaţi Show Characters pentru ca parola din câmpul Network Security Key să se transforme din buline negre în caractere lizibile. Nu mai rămâne decât să o scrieţi la notiţie în telefon sau într-un fişiere text de pe PC.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *