mie. ian. 26th, 2022

Una dintre cele mai scumpe clădiri din București a fost din nou scoasă la vânzare, la începutul acestui an.

Palatul Bragadiru din centrul Bucureștiului, cea mai scumpă clădire scoasă la vânzare din România în ultimii ani, a fost din nou listată pe site-urile imobiliare, cu un preț-record: 26 milioane euro.

Imobilul are 82 de camere, 7.000 mp utili (10.000 mp construiți) și este situat pe un teren de 16.500 mp. Doar comisionul agenției imobiliare care va reuși această tranzacție se ridică la peste o jumătate de milion de de euro, adică 2%.

Doar grădina de 12.000 mp valoarează 13 milioane euro

”Colosul”, așa cum era denumit Palatul Bragadiru în urmă cu un secol, este compus din 3 etaje, parter și subsol, este renovat complet și are o grădină de peste 12.000mp. Proprietarii vând imobilul și grădina împreună, dar și separat, pentru 13 milioane de euro fiecare. La sfârșitul anului 2020, atunci când Palatul Bragadiru a fost prima dată scos la vânzare, moștenitorii au avut o ofertă din partea unui cumpărător din Franța, dar se pare că negocierile nu s-au mai finalizat.

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru a fost ridicat de i ndustriașul Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915), proprietarul fabricii de bere cu același nume, care a fost redenumită ”Rahova” de  comuniști.La începutul secolului XX, Bragadiru ajunsese al treilea industriaș din Europa.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.