mar. ian. 18th, 2022

Un expert român a făcut anunțul cel mare despre varianta Omicron. Potrivit acestuia, după uraganul abătut asupra Europei, inclusiv a României, provocat de tulpina sud-africană, va răsări soarele. Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, este de părere că va urma o perioadă mult mai relaxată.

Vești pozitive de la un mare specialist român

Expertul în sănătate Emilian Popovici nu știe dacă pandemia de coronavirus se va încheia în 2022, dar este convins că perspectivele sunt optimiste, pentru următoarele luni.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie crede că, după valul masiv de infectări cu Omicron, varianta mult mai contagioasă, dar mai puțin periculoasă a Sars-Cov-2, vor veni zile mai bune. Epidemiologul nu poate spune când se va sfârși exact pandemia, dar este convins că urmează o perioadă de liniște interepidemică, chiar dacă virusul va continua să circule.

„Nu pot să spun asta (n.r. – dacă pandemia se află la final), dar pot să spun cu siguranță că după un val epidemic de o asemenea amploare, după ‘Uraganul Omicron’ asupra Europei, după o asemenea epidemie cu un nivel extraordinar de de infectări, urmează o perioadă de liniște interepidemică, chiar dacă virusul se menține circulant.

Sigur, asta în absența apariției unei variante noi. Eu gândesc că după un asemenea val epidemic va urma un val de liniște care poate fi prelungit, o perioadă de apropiere de viața normală”, a precizat medicul Emilian Popovici, marți seara, pentru B1 TV.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *