mie. ian. 26th, 2022

Românii care vor să lucreze în străinătate și își caută un loc de muncă prin diferite agenții de plasare a forței de muncă vor fi mai protejați. Conform unei legi oficializate cu câteva zile în urmă, agenții și furnizorii de servicii de plasare a forței de muncă trebuie să îndeplinească o serie de obligații, altfel riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 25.000 și 40.000 de lei.

Mai exact, este vorba de Legea 296/2021. Actul normativ a fost publicat în Monitorul oficial și introduce o nouă amendă pentru agenții și furnizorii de plasare a forței de muncă, dacă medierea între firma din străinătate și muncitorul român are o altă finalitate decât stabilirea unui raport de muncă, potrivit avocatnet.ro. Printre noile obligații se numără următoarele:

  • Asigurarea că, înainte de deplasarea în străinătate, muncitorii au toate documentele necesare accesului și exercitării dreptului la muncă în țara de primire;
  • Asigurarea că muncitorii români plasați destul timp pentru a studia ofertele ferme de muncă, înainte să semneze contractul. Mai exact, durata minimă alocată este de 5 zile pentru lucrătorii aflați la prima mediere și 2 zile pentru cei care au mai beneficiat de pe urma acestor servicii;
  • Suportarea cheltuielilor pentru repatrierea cetățenilor români, în cazul în care aceștia au fost plasați în străinătate fără să fi fost îndeplinite condițiile necesare pentru plasarea acestora (existența unui contract de muncă sau act similar, asigurare medicală și altele), dacă angajatorul nu suportă aceste cheltuieli.

Ce obligații au angajații
Chir și muncitorii români care se angajează prin intermediul agențiilor de recrutare au de îndeplinit câteva obligații. Acestea sunt stipulate în contractul de mediere, iar dacă nu le îndeplinesc, lucrătorii vor fi obligați să achite o sancțiune de până la 200 de euro, excepție făcând cazul în care au fost agreate contractual și plătite alte sume.

Noile obligații introduse se adaugă celor deja existente, prin care firmele de plasare a forței de muncă trebuie să asigure lucrătorilor români transportul în țara de primire prin firme autorizate, dacă deplasarea se face în grupuri formate din mai mult de 10 persoane. De asemenea, furnizorii de plasare trebuie să raporteze Inspectoratului Teritorial de Muncă contractele încheiate cu cel puțin 5 zile înainte de plecarea lucrătorilor.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.