mie. ian. 26th, 2022

Rusia și NATO ar putea sta la aceeaași masă pentru o discuție privind situația din Ucraina. Întâlnirea ar urma să aibă loc la începutul anului viitor, după cum a anunțat duminică ministrul rus de Externe. Este o premieră în ultimii trei ani și ar putea fi un eveniment extrem de important, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina din ultimele luni.

NATO și Rusia, întâlnire pentru situația din Ucraina

Acțiunile lui Vladimir Putin din ultimele luni au stârnit îngrijorare atât în cadrul structurilor NATO, cât și în ceea ce privește puterile Occidentale. Rusia a trimis trupe la granița cu Ucraina și s-a vorbit de mai multe ori pe parcursul ultimelor luni despre un posibil atac.

Rusia a transmis săptămâna trecută o listă cu propuneri de securitate pe care este dispusă să le negocieze. Printre acestea se numără promisiunea că NATO nu va mai desfășura niciun fel de activitate militară în estul Europei și în Ucraina.

NATO și Rusia, întâlnire pentru situația din Ucraina. Când va avea loc, e premieră după aproape trei ani
NATO și Rusia, întâlnire pentru situația din Ucraina. Când va avea loc, e premieră după aproape trei ani

Putin, acuzat că ar vrea să segmenteze Ucraina și să refacă URSS

Estimările în ceea ce privește numărul de soldați pe care Vladimir Putin i-a trimis la graniță sunt diverse. S-a vorbit despre o cifră sub 100.000, dar un document al serviciilor americane sugerează că ar fi în jur de 175.000 de militari activi în zonă. Atât Statele Unite, cât și Ucraina, au afirmat că Rusia s-ar pregăti de o invazie, dar Putin a negat acest lucru până în prezent.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.