mie. ian. 26th, 2022

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul Ștefan, ziua fiind marcată de tradiții și obiceiuri precum împărțirea pachetelor cu mâncare, de pomană. Praznicul Sfântului Ștefan reprezintă motiv de sărbătoare pentru mulți români care îi poartă numele, totodată fiind considerat unul dintre sfinții importanți ai Bisericii Ortodoxe. Respectarea unora dintre obiceiurile vechi ale românilor îți poate aduce bunăstare în anul ce urmează.

Ce să dai de pomană de Sfântul Ștefan ca să îți meargă bine tot anul

Ziua de 27 decembrie reprezintă una importantă pentru creștinii ortodocși, care îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, potrivit calendarului ortodox. Acest praznic este motiv de bucurie pentru mulți români care îi poartă numele sfântului, ce în limba greacă veche semnifică „cununa lui Dumnezeu”. Dincolo de semnificațiile religioase, există o mulțime de tradiții și obiceiuri. Se spune că trebuie să dai de pomană de Sfântul Ștefan ca să îți meargă bine tot anul.

O tradiție veche stabilește ca cei care se confruntă cu probleme de sănătate sau sunt în conflict cu persoane orgolioase ar trebui să aducă în casă o icoană cu Sfântul Ștefan, sfințită în ziua praznicului. De asemenea, astăzi se fac pomeniri pentru sufletele celor adormiți în moduri dramatice, pachetele de pomană fiind împărțite și persoanelor tinere care poartă numele mucenicului Ștefan.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.