mar. feb. 7th, 2023

26 decembrie este cunoscută drept Boxing Day, deoarece în a doua zi de Crăciun echipele din Marea Britanie revin pe gazon. În 1937, portarul lui Charlton nu a realizat că meciul a fost oprit.

Boxing Day este, fără îndoială, cel mai aşteptat moment din timpul unui sezon în fotbalul englez. Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, echipele din Marea Britanie se înfruntă pe gazon, iar fanii umple până la refuz tribunele stadioanelor.

Boxing Day a luat naștere în 1860, dar a devenit oficial după 1888

Numele de Boxing Day a fost împrumutat de la o sărbătoare din Marea Britanie, când servitorii primeau liber în această zi pentru a-şi vizita rudele. În epoca victoriană, Boxing Day a devenit, cu timpul, o sărbătoare a fotbalului.

Startul a fost dat în 1860, când FC Sheffield şi FC Hallam au fost adversare în ceea ce se consideră a fi primul meci oficial de fotbal jucat vreodată. Sheffield, cel mai vechi club din istorie, în condițiile în care a fost înființat în 1857, s-a impus cu 2-0.

În 1888 s-au jucat primele meciuri din campionatul Angliei, iar Boxing Day a devenit o zi obişnuită pentru fanii fotbalului englez. De-a lungul timpului, s-au consumat multe evenimente amuzante în această a doua zi de Crăciun.

Episod comic cu Sam Bartram petrecut de Boxing Day în 1937
Sam Bartram, care de-a lungul carierei a evoluat pentru o singură echipă Charlton, între anii 1934 și 1956, bifând 579 de meciuri, a descris, în cartea autobiografică, un episod comic petrecut de Boxing Day în 1937, relatat de espn.com.

Charlton a întâlnit Chelsea, iar Bartram și-a amintit. „La scurt timp după lovitura de start, ceața devenea tot mai groasă. Se forma la celălalt capăt al terenului, trecea pe lângă Vic Woodley (n.r. – portarul lui Chelsea) și se rostogolea constant spre mine.

Arbitrul a oprit de câteva ori jocul, dar, pe măsură ce vizibilitatea era tot mai bună, îl relua. Însă, o dată cu trecerea timpului, vedeam tot mai puține lucruri care se petreceau pe teren.

Mă plimbam încoace și încolo pe linia porții, fiind mulțumit că Chelsea era prinsă în propria jumătate de teren”, a descris el momentele.

Sam Bartram a fost condus la cabine de un polițist

Totul s-a terminat cu apariția unui polițist pe gazon. „Eram mulțumit că nu am ce să fac, așa că băteam din picioare ca să nu îmi înghețe. Știam că nu marcăm, pentru pentru că nu venea niciun coleg să mă felicite, așa cum se întâmpla de fiecare dată.ADVERTISEMENT

Timpul trecea, mă mai duceam spre linia careului de 16 metri, dar tot nu vedeam mare lucru. Ceața devenea tot mai groasă cu fiecare minut care trecea. Dar eram mulțumit, pentru că mă gândeam că apărarea lui Chelsea are mult de lucru.

După ceva timp, o siluetă a apărut din perdeaua de ceață exact în fața mea. Era un polițist, care a rămas șocat că m-a văzut pe teren.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *