mar. feb. 7th, 2023

Renumitul miliardar Ion Țiriac și familia lui au trecut prin clipe de-a dreptul cumplite când el era doar un copil. Marele sportiv nu a fost dintotdeauna bogat și a trecut prin momente foarte dificile în care abia a reușit să se întrețină după ce a rămas fără tată la doar 10 ani.

Tragedia neștiută din viața lui Ion Țiriac: Abia își putea întreține familia. A ajuns în pragul sărăciei când era doar un copil

În momentul de față, Ion Țiriac este un renumit om de afaceri, colecționar de mașini și fost jucător profesionist de tenis. Totuși, viața lui nu a fost dintotdeauna așa. Acesta a avut parte de o copilărie grea și a fost nevoit să muncească din greu pentru a-și întreține familia, după ce tatăl lui a murit când el avea doar 10 ani. Momentul l-a marcat profund, iar situația a devenit și mai disperată atunci când mama lui s-a stins la doar 56 de ani.

Ioan Țiriac, tatăl actualului miliardar, a murit în 1950, în urma unei intervenții chirurgicale. Acesta suferea de ulcer, iar inima i-a cedat în timpul operației, din cauza transfuziei de sânge. Din momentul respectiv, Ion Țiriac a rămas singurul bărbat în familie și a fost nevoit să aibă grijă de mama sa, Ecaterina, dar și sora lui, Rodica.

Ion Țiriac a fost exmatriculat și s-a refugiat în sport

Mai mult, el a început să neglijeze școala și s-a refugiat în sport. Chiar dacă situația părea fără speranță, actualul miliardar nu a cedat și a mers zilnic pe terenul de tenis, dar și cel de hochei, unde s-a antrenat fără încetare. Totuși, el a fost exmatriculat și a fost nevoit să se angajeze la fabrica „Steagul Roșu”, actuala uzină Roman.

După câțiva ani de muncă și antrenament, Țiriac a reușit să achiziționeze o casă în Poiana Brașov, în jurul anilor ’60. Astfel, s-a mutat acolo împreună cu mama și sora lui.

Mama sportivului nu a apucat să se bucure de cariera fiului său

Chiar dacă sportivul se lupta să își ridice familia din sărăcie, mama sa nu a apucat să se bucure de cariera fiului ei, deoarece s-a stins în anul 1965, la vârsta de 56 de ani. Drama din copilărie părea că se întoarce iar Țiriac a muncit din greu pentru a îndeplini un nou obiectiv: achiziționarea unui cavou la Cimitirul Sfânta Treime din Brașov. Inițial, părinții lui au fost înmormântați separat, însă sportivul și-a dorit din tot sufletul ca aceștia să fie împreună, până și după moarte.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *