sâm. mart. 2nd, 2024

Zeci de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

UPDATE 15:00 – Șeful Jandarmeriei Capitalei: „Situația a fost permanent sub control, nu am fost depășiți absolut deloc”

Șeful Jandameriei Capitalei, Cătălin Stegăroiu, a spus, marţi, că jandamii au avut tot timpul sub control protestul de la Parlament.

„Adunarea publică a fost pașnică, situația fost permanent sub controlul nostru, inclusiv când s-a forțat acea poartă de acces către Senatul României și vă explic de ce.

La momentul când acel grup destul de violent a împins în poarta către Senatul României și a rupt încuietoarea de la poartă, colegii mei au apreciat că, dacă vor menține dispozitivul, manifestanții, persoane care participă la protest, puteau să fie rănite destul de grav de jandarmi și de poartă. 

Din acest motiv, pentru detensionare s-a retras un pic dispozitivul, fiind permanent sub control”, a declarat Cătălin Stegăroiu.

Întrebat de presă de ce nu au fost luate măsuri pe loc față de protestatari, șeful Jandameriei Capitalei a răspuns: „Sunt măsuri legale luate, au fost luate în dinamică, se vor lua în continuare, trebuie să înțelegem cu toții că uneori nu putem să luăm măsuri de moment pentru a nu escalada situația”.

„Nu am fost depășiți absolut deloc, situația a fost tot timpul sub control, nu confundați un moment, momentul acela de intrare în curtea Senatului, cu faptul că am fost depășiți, nu, haideți să ne uităm că nu au fost intervenții în forță și scopul nostru în general a fost de a nu folosi forța”, a mai spus Stegăroiu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *