mie. iul. 17th, 2024

În cazul în care observi o modificare a alunițelor de pe corpul tău te poți confrunta cu alunițe cancerigene. Simptome care îți dau un semn de alarmă sunt de obicei rănile care sângerează, petele roșiatice sau o leziune deschisă care persistă mai multe săptămâni. De cele mai multe ori, alunițele sănătoase seamănă foarte tare între ele, fiind formate în același fel.

Alunițele atipice, se prezintă diferit și nu au un aspect la fel ca restul. Acestea au potențial de a se transforma în melanom, din cauza prezenței în structura lor a celulelor bolnave. În cazul în care alunițele tale au suferit unele modificări vizibile, poate fi vorba de cancerul de piele. În cazul în care, afecțiunea este descoperită în faze timpurii, cancerul poate fi tratat.

Alunițe cancerigene simptome: La ce trebuie să fii atent când observi o aluniță diferită
Este foarte important să identifici la timp alunița care arată diferit în comparație cu celelalte. De asemenea, este foarte important să urmărești și dacă alunițele își modifică aspectul. De cele mai multe ori, această boală este diagnosticată de către un dermatolog. Alunițele cancerigene pot să apară în orice parte a corpului, chiar și în zonele neexpuse la soare precum tălpile, palmele sau între degete.

Cele mai evidente simptome ale afecțiunii sunt provocate de asimetria alunițelor. Atunci când observi că o aluniță are marginea neregulată, culoarea devine neagră, aceasta putând să capete și pete albastre, roz, albe sau roșii. De asemenea, diametrul și evoluția unei alunițe îți poate semnala faptul că suferi de melanom. Dacă diametru unei alunițe depășește 6 mm, e nevoie de un control dermatologic. În cazul în care alunița își schimbă volumul, ar trebui să mergi la medic.

Alte simptome care ar trebui să te pună în garduri sunt reprezentate de rănile care nu se vindecă, înroșirea sau inflamarea pielii de lângă aluniță sau mâncărimea la nivelul aluniței și sângerarea acesteia.

alunita diformata pe corpul unei persoane
Diametrul și evoluția unei alunițe îți poate semnala faptul că suferi de melanom

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *