mar. feb. 7th, 2023

Liderii Guvernului unei țări din Europa au decis să impună carantina națională, în încercarea de a stopa al cincilea val de Covid-19 şi răspândirea variantei Omicron a coronavirusului. Restricțiile includ închiderea restaurantelor și a magazinelor, dar și a altor astfel de spații publice. Lockdown-ul începe chiar de astăzi, 19 decembrie. Iată despre ce stat este vorba!

Țara care intră în carantină de Sărbători

Valul al cincilea al pandemiei și apariția tulpinii africane, numită Omicron, a readus multe țări din Europa la cele mai dure măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, mai ales după ce specialiștii au anunțat că noua variantă a coronavirusului se transmite mult ușor și mai rapid.

Chiar în pragul sărbătorilor de iarnă, guvernul Olandei a făcut un anunț nedorit de populație, în condițiile în care rata de vaccinare este de aproape 90%.

Astfel, Regatul Ţărilor de Jos intră în carantină. Începând de astăzi, 19 decembrie, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi sportive, şcolile şi saloanele de coafură vor fi închise până pe data de 14 ianuarie 2022. Excepție vor face magazinele alimentare, supermarketurile și farmaciile.

„Olanda intră din nou în lockdown. Acest lucru era inevitabil, din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron”, a fost anunțul premierului olandez Mark Rutte.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *