mie. aug. 17th, 2022

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, afirmă că apariția tulpinei Omicron a SARS-CoV-2 este, de fapt o strategie. Medicul spune că de-a lungul timpului au mai existat virusuri care, tot făcând astfel de mutații, au încercat să devină mai blânde cu propriile gazde ca să își asigure supraviețuirea.

„Majoritatea cazurilor care au fost publicate până la acest moment au fost cazuri ușoare sau medii de boală, ceea ce ne duce cu gândul că această variantă Omicron ar putea să fie o variantă mult mai blândă, ceea ce să știți că nu e unic în istoria virusurilor. Au mai fost de-a lungul timpului virusuri care, tot făcând astfel de mutații, încearcă să devină mai blânde cu propriile gazde pentru că, până la urmă, își asigură în acest fel supraviețuirea. Un virus care omoară gazda se omoară și pe el, deci e nevoie de o astfel de tehnică, de coabitare”, a declarat Radu Țincu, la B1.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului, majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron confirmate în Uniunea Europeană par a fi ușoare.

Medicul Radu Țincu a subliniat și că relaxările hotărâte de Guvern sunt adaptate la realitatea epidemiologică din România.

„Sigur că au fost criticate autoritățile române că au luat măsuri de relaxare, fiind în totală contradicție cu Europa, însă nu îmi amintesc ca Germania sau Franța, de exemplu, când noi aveam 500 de cazuri pe zi, să ia măsuri de restricție că în România erau foarte multe cazuri, deci până la urmă trebuie să ne adaptăm politica sanitară în funcție de realitatea epidemiologică din România.

Atât timp cât acum avem o situație epidemiologică bună, cred că putem introduce anumite măsuri de relaxare. Nimeni nu poate să ceară ca timp de doi ani de zile să o ținem în același nivel de restricție, pentru că această pandemie a avut suișuri și coborâșuri”, a conchist Radu Țincu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.