lun. iun. 17th, 2024

Jandarmii montani din staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, se pot lauda cu un autovehicul Dacia Duster cu şenile ce va fi utilizat pentru intervenţiile din zona montană. Astfel că postul de Jandarmi Montan Rânca a fost dotat cu un astfel de autorusim, fiind primul de acest gen aflat în utilizarea structurilor montane de jandarmi din judeţul Gorj.

Imagini spectaculoase cu Duster-ul cu şenile al jandarmilor montani de la Rânca

Autoturismul dotat cu kit-ul de şenile are o gardă la sol crescută, iar schimbarea şenilelor cu roţile de rulaj sau invers se poate efectua într-un timp redus, operaţiune care se poate efectua chiar în zona montană.

Un astfel de autoturism dotat cu şenile a fost testat chiar în zona montană Rânca de producător, iar la aceste testări au participat şi specialişti din cadrul Jandarmeriei Gorj, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, potrivit Adevărul.

Pe lângă asta, jandarmii din zona Rânca mai au în dotare o altă maşină de teren, fiind vorba despre un snowmobil şi un ATV.
Postul de jandarmi montan Rânca mai are în dotare încă un autoturism Dacia Duster cu roţi de rulaj, snowmobil şi ATV, iar acest autoturism dotat cu şenile va contribui la reducerea timpilor de intervenţie a jandarmilor montani din Rânca la solicitările turiştilor, întrucât acesta se poate deplasa pe traseele greu accesibile din zona montană, pe pârtiile de schi, în condiţiile cele mai dificile, zăpadă, noroi), a mai spus Alin Ivan, potrivit sursei citate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *