mar. iul. 23rd, 2024

Doliu uriaș în fotbal. Un mare jucător de la Rapid s-a stins din viață. A fost o adevărată legendă. El a bifat peste 300 de meciuri în culorile celebrului club de fotbal. Acesta a făcut parte din lotul care a adus Rapidului primul titlu de campioni din istoria de aproape 100 de ani a acestora. Despre cine este vorba?

Doliu imens în fotbalul românesc. A murit Constantin „Bebe” Năsturescu. Fostul jucător al Rapidului s-a stins la vârsta de 81 de ani. Fosta extremă a disputat pentru Rapid peste 300 de meciuri în toate competițiile. Constantin „Bebe” Năsturescu a fost o adevărată legendă a fotbalului românesc. Acesta a disputat peste 300 de meciuri oficiale pentru Rapid București. Dintre acestea, 288 au fost pe prima scenă a fotbalului românesc, Divizia A, timp în care a reușit să marcheze 25 de goluri. A prestat și meciuri în competiții externe precum Cupa Campionilor Europeni, Cupa Orașelor Târguri, Cupa UEFA sau Cupa Cupelor. Acesta avea și trei prezențe la echipa națională a României.

Cine a fost Constantin „Bebe” Năsturescu
Constantin „Bebe” Năsturescu a făcut parte din lotul care a adus Rapidului primul titlu de campioni din istoria de aproape 100 de ani a acestora. În ediția 1966-1967, Rapid București se încununa campioană națională la sfârșitul unui sezon în care aceștia au obținut cu două puncte mai mult decât Dinamo București. Constantin Năsturescu a jucat în 25 de partide din 26, marcând trei goluri. Și-a mai trecut în cont și o Cupă a României în 1972.

Năsturescu a fost coleg de generație cu jucători de fotbal precum Adamache, Suciu, Pall, Gergely, Jamaischi, Dumitriu III, Voinea sau Petescu. În a1961-1962, el se transfera de la CFR Roșiori la Rapid București. Transferul se făcea pe filiala echipelor ceferiste. Între 1962-1974 a jucat la Rapid, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe apariții pentru această echipă. După perioada petrecută în Giulești, el a mai jucat în diviziile inferioare pentru Progresul Brăila sau Unirea Focșani. Totodată, are și alte trei meciuri jucate la echipa olimpică a României.

Anunțul făcut de echipa FC Rapid 1932
„O veste tragică ne-a lovit în această seară. Constantin „Bebe” Năsturescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri.
Campion cu Rapid în 1967, Bebe Năsturescu a jucat peste 300 de meciuri în alb-vișiniu. ??
Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

Victoria din această seară o dedicăm memoriei fostului nostru mare jucător!

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *