vin. mart. 29th, 2024

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat, în cursul zilei de vineri, că un noul val al pandemiei de coronavirus va lovi România în următoarea perioadă. De asemenea, acesta a mai spus că nu toată lumea va respecta normele sanitare.

Valul cinci al pandemiei va lovi curând România! Raed Arafat a anunțat când va începe

În cursul zilei de vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că persoanele care vor veni din zonele roșii vor intra imediat în carantină, subliniind că efectele reîntoarcerii lor în țară se vor vedea într-o săptămână-două.

„Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile”, spune acesta.

Mai mult decât atât, secretarul de stat în cadrul MAI a declarat că nu toată lumea va respecta regulile impuse, însă speră ca cei care le respectă să fie într-un număr mai mare decât cei care nu o fac.

”Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariţiei tulpinii Omicron a coronavirusului.

”Este normal după sărbători să se ajungă la creștere”

Întrebat dacă măsurile de relaxare ar putea duce la o creștere, acesta a spus că ”este normal după sărbători să se ajungă la creștere, pentru că va fi o interacțiune între oameni, va fi o mobilitate foarte mare și acest lucru nu avem ce face cu el, pentru că chiar dacă îmi iau și măsurile care erau până acum, poate că era același lucru rezultatul. Noi ce putem să spunem este că măsurile de acum sunt măsuri controlabile, care totuși sunt… Deci, ce s-a făcut: înainte spuneam că intră în anumite zone cei care sunt trecuți prin boala sau vaccinați, acum s-a trecut și testații cu ei”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *