mie. iul. 17th, 2024

Raed Arafat a vorbit din nou despre măsurile pe care trebuie să le ia românii care își asumă petreceri private de Crăciun și Revelion, în condițiile în care anumite state europene au impus un număr maxim de persoane care pot lua parte la astfel de evenimente.

„Noi nu avem această abordare. Știu că Germania, Marea Britanie, Țările de Jos și țările nordice au astfel de abordări și posibilitatea să aplice astfel de reguli. Noi le recomandăm oamenilor și le spunem clar că și în locuințele proprii trebuie să respecte regulile, iar dacă au de gând să facă chefuri în apartament, să limiteze numărul oamenilor și să se asigure că cei care vin, totuși, sunt testați, sunt trecuți prin boală sau vaccinați.

Chiar în casa ta, dacă vin mai mulți, asigură-te că oamenii pe care îi inviți nu te pun în pericol și nu-i pun nici pe alții. Trebuie să te asiguri să nu fie îmbulzeală, să nu fie aglomerat, să nu fie foarte mulți din diferite case, din diferite gospodării, pentru că riscul de a aduce infecția și de a o transmite e foarte mare. Înțelepciunea trebuie să fie înainte de orice (…). Chiar dacă situația e neplăcută, chiar dacă nu este cum ne-o dorim, să acceptăm că poate, cu niște limite, la sfârșitul anului viitor vom ajunge mai aproape de normalitate.“, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Șeful DSU recomandă testarea, mai ales în cazul în care la reuniunile în familie, de exemplu, participă și persoane în vârstă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *