mie. feb. 21st, 2024

Un nou studiu a arătat că o gumă de mestecat poate fi eficientă în reducerea transmiterii coronavirusului, oferind o nouă armă pentru stoparea răspândirii bolii.

În urma unei colaborării între cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, Institutul Wistar și Fraunhofer SUA a stabilit că o nouă gumă de mestecat care conține o proteină din plante poate ”prinde” virusul SARS-CoV-2, reducând încărcătura virală în salivă și scăzând transmiterea coronavirusului, transmite heatheuropa.eu.

Descoperirile studiului lor sunt publicate în revista Molecular Therapy și pot ajuta la conceperea unei noi arme eficiente în lupta împotriva pandemiei.

„SARS-CoV-2 se reproduce în glandele salivare și știm că atunci când cineva infectat strănută, tușește sau vorbește o parte din acel virus poate fi ”aruncat” și ajunge la alții. Această gumă oferă o oportunitate de a neutraliza virusul în salivă, oferindu-ne o modalitate simplă de a reduce transmiterea”, a declarat Henry Daniell, liderul studiului de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității din Pennsylvania.

Citește și
INS: Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei s-a înregistrat în octombrie
Astfel, în urma folosirii gumei de mestecat s-a descoperit că nivelurile de ARN viral au scăzut, fiind aproape nedetectabile. Echipa lucrează acum pentru a obține permisiunea de a efectua studii clinice pentru a determina dacă guma de mestecat este sigură și eficientă atunci când este folosită de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Deși cercetările sunt încă în fază incipientă, dacă studiile clinice demonstrează că guma este eficientă, aceasta ar putea fi administrată pacienților care nu cunosc dacă au boala sau în cazul controalelor dentare, atunci când măștile sunt îndepărtate, reducând șansele de infectare cu coronavirus.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *