mie. aug. 17th, 2022

Un tragic accident rutier a avut loc în Mexic și s-a soldat cu cel puțin 53 de morți și zeci de răniți. Victimele sunt imigranți care voiau să ajungă la granița cu Statele Unite. În vehicul erau înghesuiți peste 100 de oameni.

Accidentul a avut loc joi, în sudul Mexicului. Potrivit CNN, camionul ar fi intrat în coliziune cu un trailer, s-a răsturnat și a apoi s-a lovit de un pod. BBC transmite că potrivit primelor informații, camionul avea viteză mare și s-a răsturnat când a intrat într-o curbă strânsă, apoi a lovit un cap de pod.

Este una dintre cele mai mari tragedii în rândul acestor oameni care își riscă viața fugind de sărăcia și violența din țările lor. În disperarea de a ajunge în Statele Unite, se lasă pe mâna contrabandiștilor care îi înghesuie în camioane în condiții extrem de periculoase.

Bilanțul deceselor a fost anunțat de Procuratură, în timp ce serviciul de protecție civilă din statul Chiapas a anunțat că cel puțin 58 de persoane au fost rănite în accident, dintre care trei grav.

Imaginile de la locul accidentului sunt cumplite, cu victime împrăștiate pe șosea, lângă camionul răsturnat, și cadavre acoperite cu cearșafuri albe. Printre victime se numără bărbați, femei și copii.

Printre persoanele decedate se numără și cetățeni străini

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a declarat că printre persoanele care au murit se numără și cetățeni străini. Naționalitatea acestora nu a fost confirmată, dar oficialii locali au declarat, potrivit BBC, că majoritatea persoanelor din camion erau imigranți din Honduras și Guatemala.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.