mar. iul. 23rd, 2024

Vineri au intrat în vigoare noile reguli pentru românii care se întorc în țară. În principiu, persoanele nevaccinate vor intra în carantină. Există însă o serie de excepții. Acestea au fost anunțate de Raed Arafat.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Finlanda intră în zona roșie

Tot vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona roșie au intrat Finlanda și Liban, în cea galbenă state precum Armenia și Singapore, iar în zona verde România, Chile și Noua Caledonie

Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

  • – în zona roșie au intrat: Finlanda și Liban;
  • – în zona galbenă au intrat:
    -din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Armenia, Dominica, Maldive și Singapore;
     -din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polinezia Franceză;
  • – în zona verde au intrat: România, Chile și Noua Caledonie.

Vineri, 10 decembrie, au intrat în vigoare noile reguli pentru românii care se întorc în țară. Din această zi, persoanele nevaccinate vor intra în carantină.

Durata acesteia se va reduce doar prin prezentarea unui test PCR negativ, făcut înainte de revenirea în țară. Testul va fi obligatoriu pentru cei care vin din țări din afara Uniunii Europene.

CNSU a decis, într-o ședință care a avut loc vineri, o serie de modificări care privesc persoanele exceptate de la măsura carantinei.

Care sunt persoanele exceptate de la carantină

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful DSU, a anunțat vineri o serie modificări ale măsurilor luate în privința celor care intră în țară.

Astfel, câteva categorii de persoane vor fi exceptate de la măsura carantinării în următoarea perioadă, chiar dacă nu sunt vaccinate sau trecute prin boală. La intrarea în țară, aceste persoane vor fi obligate însă să prezinte un test RT-PCR.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *