mar. iul. 23rd, 2024

Din exterior, cel mai bogat sat din China este numit un sat socialist. Dar, în interior, este de fapt o corporație capitalistă, care a fost condusă ani buni de Wu Renbao. Are peste 2.000 de acționari care trăiesc foarte confortabil din dividendele lor. Satul se află la doar câteva ore de mers cu mașina la nord-vest de Shanghai și ascunde o poveste foarte interesantă.

Cunoscut ca „satul numărul unu sub cer”, Huaxi este considerat satul cu cei mai bogați oameni. Este situat în estul centrului orașului Jiangyin, în provincia Jiangsu. A fost fondat în 1961, dar Huaxi a înflorit abia în anii 90. Fiecare om din cel mai bogat sat din China are o avere de cel puțin 250.000 de dolari, însă localnicii nu își pot lua comoara în afara satului.

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bogate sate din lume, se poate spune că Huaxi este și cel mai controversat. Nu există un număr clar de câți oameni trăiesc în aici. Conform informațiilor disponibile, s-ar părea că locuiesc aproximativ 2.000 de oameni și în jur de 28.000 în sate din jur, în timp ce aproximativ 20.300 de persoane fac naveta către Huaxi în fiecare zi.

Povestea satului Huaxi din China

Transformarea satului a început în anul 1969, atunci când Wu Renbao, un simplu țăran la acea vreme, dar cu înclinații politice remarcabile, a devenit secretarul Partidului Comunist din Huaxi. El a ridicat aici o fabrică aici care, în zece ani, s-a dovedit a fi una extrem de profitabilă. Aceasta satisfăcea din plin nevoile sătenilor.

Ulterior, au apărut și mai multe fabrici pe diferite ramuri industriale. Cu veniturile de la aceste fabrici, satul a cumpărat alte 12 localități din apropiere, întinzându-se pe o suprafață de 35 de kilometri pătrați.

În anul 1994, fiecare locuitor al satului a primit acțiuni gratuile la fabricile din sat, 20% dn profituri fiind împărțite sătenilor. La finele anilor ’90, acestea au început să fie vândute la bursă, oamenii îmbogățindu-se rapid.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *