mie. feb. 21st, 2024

O legumă banală pe care oricine o are în casă poate veni în ajutorul şoferilor, în această perioadă când temperaturile scăzute de peste noapte îngheaţă parbrizul maşinilor.

Dacă iarna aduce bucurie copiilor, pentru că se bat cu bulgări de zăpadă sau patinează, nu acelaşi lucru se poate spune despre şoferi.

Pentru conducătorii auto, iarna este un anotimp care le dă bătăi de cap, şi nu numai pentru că trebuie să schimbe cauciucurile, dar dezgheţarea parbrizului dimineaţă poate să dureze până la jumătate de oră.

Leguma care ține parbrizul dezghețat iarna

Nu mulţi sunt cei care ştiu că pot scăpa de această treabă dimineaţa, fără să mai piardă atâta timp, doar cu ajutorul unei legume.

Un parbriz înghețat ne poate ține pe loc minute bune în șir, iar o primă soluţie ar fi racleta. Totuşi, mâinile ne îngheaţă până se dezgheață parbrizul. 

Varianta folosirii unei legume ne va scuti să mai pierdem 20-30 de minute în fiecare dimineaţă, pentru că nu mai trebuie să așteptăm să se încălzească motorul, apoi apa din mașină.

Cum acţionează leguma pe parbriz

Aşa că cea mai bună soluție vine din natură. Tot ce avem de făcut este să dăm seara pe parbrizul dezghețat cu o jumătate de ceapă roșie, potrivit impact.ro.

Sau, dacă nu vă place mirosul, atunci puteți face același lucru cu o jumătate de cartof.

Explicaţia este aceea că zahărul din legume nu va permite ca suprafață să înghețe, astfel că vă veți bucura a doua zi de dimineață de un parbriz neînghețat și veți fi gata să plecați imediat la drum.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *