mie. aug. 17th, 2022

Doliu în lumea muzicii după ce basistul reggae Robbie Shakespeare, parte a duo-ului Sly and Robbie, s-a stins din viață. Potrivit BBC, artistul a murit în Florida, unde fusese recent internat pentru o intervenţie chirurgicală la rinichi.

De menționat este faptul că, celebrul cântăreț, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a revoluționat sound-ului reggae, dar și muzica dancehall, arată sursa citată.

Vestea tragică a fost făcută de ministrul jamaican al Culturii, Olivia Grange. El a anunţat decesul lui, adăugând totodată că Shakespeare a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai ţării, citează BBC.

Robbie Shakespeare a avut o carieră de aproximativ 50 de ani și a colaborat cu artişti ca Madonna, Bob Dylan, No Doubt, Peter Tosh, The Rolling Stones şi Grace Jones.

El s-a născut în Kingston, în 1953 și  a învăţat să cânte la baz sub îndrumarea lui Aston Barrett de la The Wailers, trupa cu care a cântat Bob Marley. Totodată, la jumătatea anilor 1970, consacrat deja ca muzician talentat, a format alături de bateristul Sly Dunbar duo-ul care a devenit unul dintre cele mai influente grupuri reggae din istorie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.