mie. aug. 17th, 2022

Cum tratativele cu Dan Petrescu par să se fi blocat, Adrian Mutu rămâne mare favorit pentru a prelua banca echipei naționale. Soluție la îndemână pentru federali, Briliantul se pregătește pentru cea mai importantă experiență a carierei. 

Varianta numirii lui Adrian Mutu pe banca primei reprezentative tinde să devină o uriașă certitudine. Declarațiile oferite de tehnician în această dimineață, la GSP Live, au fost confirmate în cursul serii și la alte emisiuni de sport. 

Tehnicianul CFR-ului, aflat sub contract, nu e lăsat de Nelu Varga să plece din „Gruia”, astfel că FRF se lasă păgubașă și apelează la cea mai ieftină variantă

Informație de ultim moment: „Selecţionerul a fost desemnat!” » Nu este Dan Petrescu

ROMÂNIAInformație de ultim moment: „Selecţionerul a fost desemnat!” » Nu este Dan Petrescu

Adrian Mutu, noul selecționer?! Avantajele și dezavantajele „Briliantului”

Adi Mutu, lider, alături de Hagi, în topul marcatorilor echipei naționale, a jucat un rol dublu în ultima perioadă. Stând în expectativă, fostul mare jucător și-a dat seama că e pe placul FRF și a refuzat alte oferte, precum cea venită din Ungaria, de la Kisvarda. 

Versat, „Briliantul” și-a acceptat statutul, acela de variantă de rezevă, însă totul pare că se va soluționa în favoarea lui. Ideile fanteziste ale Federației – Petrescu, Hagi sau Răzvan Lucescu – sunt imposibil de valorificat, astfel că naționala îi va fi încredințată, cel mai probabil, lui Adrian.

Avantajele lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii. 
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Adrian Mutu: „Sunt pe lista lor, mai stau să văd ce vor decide”

Invitat în această dimineață la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre viitorul său. E în discuții pentru a o prelua pe Kisvarda, dar e și pe lista cu posibili selecționeri ai României.

Fostul selecționer al României U21 a fost recent în Ungaria, pentru a discuta cu șefii celor de la Kisvarda, dar spune că nu va lua încă o decizie pentru că așteptă să vadă ce va decide FRF în privința noului selecționer.

Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu. Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer.

Nu știu dacă e cazul ca eu și FRF să avem tatonări. Federația mă cunoaște foarte bine. Am lucrat acolo. E normal ca FRF să vorbească cu antrenori consacrați și să ia cea mai bună decizie. E normal să ai tatonări cu alți antrenori. Sunt discuții, interesul e major. Lucrurile trebuie făcut cu calm și bine. Ideea e că se știe cât îmi place naționala și că visez să o antrenez”, a spus Mutu la GSP LIVE.

Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă crede că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric. 

„Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.