vin. ian. 21st, 2022

Un polițist a fost amenințat cu moartea de un patron de restaurant, după ce agentul a verificat localul în care era organizată o petrecere, în Strehaia, judeţul Mehedinţi. Incidentul s-a întâmplat la începutul verii acestui an.

Polițiștii din cadrul Sindicatului Europol au făcut publică întreaga poveste.

„Într-o seară de sâmbătă, în orașul Strehaia din județul Mehedinți, un agent de poliție primește un pont că la restaurantul din centru este ditamai paranghelia cu zeci de persoane, ocazionată de organizarea unui botez. Polițistul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toți mesenii sunt cu lecția învățată, fiecare spune că nu se cunoaște cu celălalt și că au venit individual să servească masa la restaurant.

Colegul nu reușește să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenți încep să părăsească localul. Apoi polițistul le pune în vedere angajaților restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancționa contravențional, după care părăsește localul în cauză.

La scurt timp, agentul de poliție iese din serviciu și îi informează pe colegii lui solictându-le să manifeste atenție cu privire la activitatea de la acel local. În drum spre casă, în jurul orei 23:00, agentul este sunat de mai multe ori pe telefonul personal de pe un număr pe care nu îl cunoștea. În momentul în care a răspuns, la celălalt capăt era patronul restaurantului la care a fost în urmă cu puțin timp pentru a efectua verificări.

Patronul, pe un ton amenințător, într-o cascadă de injurii și cu scopul evident de a-l intimida, îi spune în față că vrea să știe unde este pentru a se deplasa spre el. Polițistul refuză, apoi patronul din Strehaia se dezlănțuie la adresa lui”, relatează Sindicatul Europol.

„    – Cine ești de tot mă suni?
– Bă, Ionuț sunt Cîmpeanu. Nu că ”cine ești?”!
– Așa, și ce vrei?
– Unde ești? Să mă întâlnesc cu tine în seara asta.
– Unde vreau eu, nu ai ce să te întâlnești cu mine.
– Bă…, tu așa vorbești cu mine?
– Cred că ai greșit numărul, nu știu dacă știi cu cine vorbești.
– Ba da…vorbesc cu un prost, handicapat.
(…)
– Bă prostule, oricum te găsesc în noaptea asta!
(…)
– Poți să mă înregistrezi și cu mumă-ta și cu tac-tu și cu cine vrei. Îți tai capul…, vin și te iau din pat”, este un fragment din dialogul dintre patronul restaurantului și polițist.PlayUnmuteLoaded: 0%Progress: 0%-2:19Fullscreen

În continuare, polițiștii de la Sindicatul Europol spun că polițistul a raportat superiorilor incidentul, dar aceștia au refuzat să ia măsuri, motivând că ”acestea sunt riscurile meseriei”. Patronul pare să fie un apropiat al polițiștilor, mai precizează sindicaliștii. Acesta joacă fotbal săptămânal șeful serviciului de la Strehaia, cât și cu șeful Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți.

„Discuția continuă în același registru, patronul spunându-i polițistului că va fi „sancționat profesional ” – indiciu clar că acesta are șefi sus puși care sunt la dispoziția lui. De fapt, iritarea cea mai mare a patronului exact aceasta este, că îi are la degetul mic pe șefii din poliție iar un „prost” de agent și-a permis să-l controleze tocmai pe el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *