mie. feb. 21st, 2024

Celebrul fizician Brian Cox s-a reîntors la televiziunea BBC, cu documentarul ”Universul: Unde totul începe și se sfârșește” (Universe: Where everything begins and ends”. El trimite un avertisment omenirii, spunând că ”inevitabil va veni sfârșitul timpului”, atunci când forțele gravitaționale vor deveni foarte puternice.

Savantul britanic a arătat cum a apărut universul, explorând modul în care misiunile spațiale de ultimă oră au dezvăluit originea cosmosului, cum descoperirile i-au ajutat pe oamenii de știință să înțeleagă cum am ajuns aici și tehnologia pe care au folosit-o, pe parcurs, potrivit Express.

”Universul nostru este o enigmă, un paradox inepuizabil fără sfârșit. Există trilioane de planete și una dintre ele a creat ființe capabile să contemple această dramă cosmică, miraculos improbabilă”, a spus fizicianul.

Brian Cox a dezvăluit faptul că evenimentele din spațiu vor conduce la sfârșitul universului și fără îndoială și la sfârșitul lumii de pe Pământ. ”Ne vom uita la universul de dincolo de Pământ și vom observa spațiul și timpul, care vor deveni din ce în ce mai distorsionate.

Dar forțele gravitaționale vor ajunge atât de puternice, încât în mod inevitabil, singularitatea așteaptă sfârșitul timpului, când toate căile se vor termina”, spune fizicianul în documentarul de la BBC Two din Marea Britanie.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *