mar. ian. 18th, 2022

Casa Naţională de Pensii şi-a actualizat platforma online, astfel că mai multe servicii sunt acum disponibile online, astfel că informaţiile despre vechimea în muncă şi stagiul de cotizare sunt acum doar la un click distanţă.

Orice salariat din România își poate crea un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pentru a afla ce vechime în muncă a acumulat pentru pensia de stat. Odată creat contul, poți afla rapid vechimea acumulată, prezentată fie ca situație lunară, fie ca situație anuală.https://6ac35e73073bcb511ba11df519a91163.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Astfel, pe lângă cererile de pensionare, contribuabilii pot afla de pe site-ul instituţiei următoarele informaţii:

– privind datele din carnetele de muncă stagiile anuale şi lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001

– informaţii din declaraţiile D112 depuse de angajatori

– informaţii referitoare la viramentele la PILON II de pensii private

– informaţii referitoare la pensia comunitară

– informaţii referitoare la debitele din executare silită

– informaţii referitoare la fişa financiară

Toate aceste informaţii privind stagiile de cotizare, adică verificarea plăţii de către angajator a contribuţiilor pentru pensii, sunt cu atât mai importante cu cât, începând cu 1 septembrie 2021 cuantumul pensiei pe care o vor primi pensionarii va ţine cont doar de contributivitate, adică se va ţine cont doar de plăţile efective către casele de pensii.

Care sunt paşii pentru a accesa informaţiile online:

Înainte de orice, trebuie să îți faci un cont online pe site-ul CNPP, pentru a putea vedea vechimea ta în muncă din evidențele autorităților. În acest sens, se completează un formular online care apoi trebuie tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii. Ulterior, vei primi un e-mail prin care vei putea seta parola contului, după care vei putea accesa efectiv contul tău din site-ul CNPP, potrivit informaţiilor publicate de Avocatnet.ro.

  1. Primul pas este autentificarea în contul de utilizator. Apeși pe butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se va deschide o pagină în care vei introduce e-mail-ul și parola pe care le-ai setat pentru contul tău, iar apoi vei apăsa pe „Autentificare”.
  2. Odată intrat în cont, vei avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii. În meniu, selectezi „Datele mele din sistemul public de pensii”.
  3. sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *