vin. sept. 20th, 2024

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai folosite electrocasnice. Românii îl aleg în detrimentul cuptorului simplu sau al argazului pentru a încălzi diverse alimente.

Alimentele pe care nu trebuie să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde! Puțini știu însă că există anumite categorii de alimente pe care niciodată nu ar trebui să le introducem în cuptorul cu microunde, nici măcar preț de câteva secunde.

Anumite alimente nu iau căldura propagată de cuptorul cu microunde într-un timp egal, acest lucru poate favoriza bacteriile din produsele respective. Mai mult decât atât, existe alimente pe care trebuie să le supraveghem cu atenție când le supunem acestui proces. Vorbim de ouăle fierte, are pot exploda cât ai clipi. Recomandarea pe care o fac specialiștii este să tai oul în bucăți mici înainte de reîncălzire sau să folosești o altă metodă de consum.

Carnea procesată, reprezintă un alt pericol dacă este supusă acestui proces. Alimentul conține substanțe chimice și conservanți care le extind durata de valabilitate, iar microundele înrăutățesc efectele substanțelor asupra organismului uman. Te poți expune la colesterol oxidat prin procesul de încălzire.

Este de reținut, de asemenea, și faptul că mâncarea nu trebuie încălzită în caserole sau în farfurii de metale.

„Orezul încălzit la microunde poate duce uneori la intoxicaţii alimentare, din cauza unei probleme care implică prezenţa unei bacterii foarte rezistente numită Bacillus cereus. Căldura ucide această bacterie, dar poate să producă spori toxici şi rezistenţi la căldură.

Citește și: Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase
O serie de studii confirmă faptul că, odată ce orezul iese din cuptorul cu microunde şi este lăsat la temperatura camerei, sporii pe care este posibil să-i fi dezvoltat se pot înmulţi şi pot cauza intoxicaţii alimentare dacă îl consumi. Mediul umed al orezului cald îl face un teren ideal de reproducere. Intoxicaţia se manifestă adesea prin diaree, greaţă şi vărsături. Pentru a evita orezul contaminat, încălzeşte-l până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi menţine-l cald”, potrivit clickpentrufemei.ro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *