vin. mart. 29th, 2024

De-a lungul timpului, cinematografia mondiala a fost fascinata de povestea lui Iisus. De la capodopera lui Zeffireli, „Iisus din Nazaret” si pana la contoversatul „Patimile lui Hristos” (2004) figura lui Iisus apare intr-o puzderie de filme, mai mult sau mai putin credibila. In constiinta cinefililor, actorul Robert Powell ramane insa Iisus din Nazaret.

Sa intri in pielea lui Iisus este ceva cu totul exceptional, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simtit farmecul acestui rol, dar si blestemul sau. Robert Powell, Jim Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar cativa dintre actorii celebri care au reusit sa-l aduca pe Iisus pe marile ecrane in mod convingator.

12 actori celebri au avut curajul de a juca cel mai greu si solicitant personaj pentru un star de cinema. Fie ca au fost mai buni sau mai slabi, toti au avut misiunea grea de a  impresiona publicul. De departe cel mai cunoscut  ramane Robert Powell, din „Jesus of Nazareth” (1977) considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a jucat pe Iisus. Interpretarea sa magnifica a intrat in istorie si pentru o generatie intreaga el a ramas drept Iisus, imaginea sa fiind asociata des cu cea a Mantuitorului. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *