mar. ian. 18th, 2022

Un asteroid uriaș va trece pe lângă Pământ, dar nu sunt motive de îngrijorare.

Asteroidul este numit „2008AH” şi are dimensiunile Monumentului lui George Washington. El se va îndrepta spre Pământ pe 27 decembrie. Dacă ar exista un impact, efectul ar fi mai devastator decât în cazul unei arme nucleare.

Specialiştii spun că sunt slabe şanse ca asteroidul să lovească planeta noastră. Se estimează că va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 4,5 milioane de kilometric, conform Jerusalem Post. Pentru comparaţie, distanţa dintre Pământ şi Lună este de aproximativ 384.000 de kilometri.about:blank

Un asteroid va trece pe lângă Pământ pe 27 decembrie

Asteroidul 2018 AH a mai trecut pe lângă Pământ în anul 2018, la o distanţă şi mai mică, mai precis 296.758 de kilometri, adică trei sferturi din distanţa de la Pământ la Lună. El nu a fost observat atunci de cercetătorii NASA.

Este greu de estimat nivelul distrugerilor dacă un asteroid ar lovi Pământul, deoarece dimensiunile acestora variază.

Ultimul impact cu un asteroid de mari dimensiuni a fost în 1908 deasupra zonei Tunguska din Rusia. Se estimează că acest asteroid ar fi avut aproximativ aceeaşi dimensiune ca 2018 AH sau chiar mai mic.about:blank

Ultima rocă spațială mare care a pătruns în atmosfera Pământului a fost, așadar, meteorul Chelyabinsk, care a ars deasupra Rusiei în februarie 2013. Lumina acestuia a fost pentru scurt timp mai strălucitoare decât soarele și a fost vizibilă până la o sută de kilometri distanță.

NASA a început acum o misiune care ar putea preveni situații similare cu Celiabinsk. Agenția spațială va trage o rachetă încărcată cu explozivi într-un asteroid enorm, pentru a vedea dacă o îi poate schimba cursul.

Tot în acest context, astronomul Swinburne și director al Institutului de Tehnologie și Industrie Spațială, profesorul Alan Duffy, a spus că dacă un asteroid sau un meteorit se îndreaptă spre Pământ, ar trebui să încerci să nu te uiți la el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *