mar. ian. 18th, 2022

Doi scafandri din Florida au descoperit într-un râu un os de mamut care datează cel mai probabil din Epoca de gheață.

Derek Demeter și Henry Sadler au găsit osul lung de 1,2 metri și greu de aproape 25 de kilograme în râul Peace, numindu-l o descoperire „uimitoare”, scrie Fox News.

”M-a strigat, mi-a spus ”hei, Derek. Am găsit ceva!”. Oh, Doamne, a fost foarte, foarte tare”, a povestit un scafandru. Fox News

Cei doi cred că osul aparține unui mamut columbian, care a rătăcit în zona Floridei într-o perioadă cuprinsă între 2,6 milioane și 10.000 de ani în urmă. Vârsta reală este dificil de determinat.

Au avut mai multe astfel de descoperiri 

În calitate de paleontologi amatori, cei doi au dezgropat mai multe oase preistorice. În aceeași zi, au descoperit părți ale unui rechin dispărut și dintele unui tigru cu dinți sabie.
Anterior, Sadler găsise mai găsise dinți de mamut în același râu.

„Este la fel ca astronomia, e o călătorie în timp. Te joci cu imaginația, așa că te duci mereu mai departe spunând ”uau, oare ce o să se întâmple de această dată?”, a adăugat Demeter.

Unele dintre descoperirile lor anterioare au ajuns în Muzeul de Istorie Naturală din Florida, dar os de mamut va ajunge într-o sală de clasă în care predă Sadler.

„În prezent stă în sala de clasă, unde copiii îl pot vedea, atinge, simți și obțin cu adevărat lecție de istorie a lumii naturale”, a spus Sadler.

„Vorbesc cu copiii mei despre filmul ”Epoca de gheață”. Au auzit despre tigrii cu dinții- sabie și, de fapt, găsirea unei bucăți dintr-unul dintre acele animale și aducerea ei la viață pentru acei copii – este pur și simplu minunat”, a mai spus el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *