sâm. iun. 15th, 2024

Doliu în lumea presei! O celebră jurnalistă și totodată o romancieră extrem de apreciată s-a stins din viață. Munca ei și subiectele pe care le-a abordat au făcut senzație în rândul cititorilor.Ultima Oră

Doliu în lumea presei după ce romanciera şi jurnalista spaniolă Almudena Grandes s-a stins din viață. Tragicul anunț a fost făcut de şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez. Potrivit acestuia, jurnalista a murit în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 61 de ani.

Totodată, Almudena Grandes, a pierdut lupta cu cancerul, diagnostic pe care l-a făcut public de abia în luna octombrie. Trebuie menționat faptul că aceasta s-a remarcat cu ultimul său roman erotic care a făcut senzaţie recent cu o istorie a contemporană a Spaniei.

„Pierdem una dintre scriitoarele de referinţă ale epocii noastre. Angajată şi curajoasă, şi care a povestit istoria noastră cu un punct de vedere progresist. Amintirea ta, opera ta vor fi întotdeauna cu noi, Almudena Grandes”, a scris pe Twitter şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez, potrivit AFP.

La rândul său, Institutul Cervantes a transmis un mesaj la fel de emoționant.

„Spunem adio cu mare greutate Almudenei Grandes, naratoare fundamentală a literaturii spaniole, plecată mult prea devreme. Almudena Grandes a portretizat cu măiestrie istoria noastră recentă şi a dat voce celor care nu au avut-o niciodată”, a scris pe Twitter Institutul Cervantes.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *