mar. ian. 18th, 2022

Gheorghe Hagi a sărbătorit 28 de ani de la calificarea României la Campionatul Mondial din SUA în fața Țării Galilor pe 17 noiembrie 1993 printr-o postare pe pagina lui oficială de Facebook.

28 de ani de la Țara Galilor – România 1-2, meciul în care s-a născut „Generația de Aur”. Mesajul lui Gheorghe Hagi. VideoSPECIAL FANATIK
Gheorghe Hagi a postat pe pagina sa oficială de Facebook rezumatul meciului care cu Țara Galilor care ne-a adus calificarea la Campionatul Mondial.

Data de 17 noiembrie 1993 va râmâne în istoria fotbalului românesc drept ziua în care „Generația de Aur” s-a născut într-o seară de toamnă la Cardiff.

Gheorghe Hagi și-a adus aminte de acest moment extrem de important pentru echipa națională a României și a postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Gheorghe Hagi a sărbătorit 28 de ani de la seara istorică de la Cardiff
„Regele” a postat pe pagina sa de Facebook rezumatul meciului istoric de Cardiff care a însemnat biletul pentru Campionatul Mondial din SUA (1994), unde România a reușit cea mai mare performanță și a avut evoluții încântătoare.

România reușea pentru a doua oară consecutiv să se califice la un Campionat Mondial după participarea la turneul final din Italia (1990).

Gheorghe Hagi deschidea scorul la Cardiff cu un șut senzațional de la 25 de metri în minutul 30, iar Florin Prunea apăra un penalty. Florin Răducioiu avea să înscrie golul doi al „tricolorilor” cu cinci minute înainte de final.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *