mie. ian. 26th, 2022

Cuplul care conduce compania Biontech și a lansat pe piață primul vaccin anti-COVID-19 a venit recent cu o serie de informații importante cu privire la vaccinul Pfizer și la modul în care va evolua coronavirusul în perioada următoare.Ultima Oră

Özlem Türeci și Ugur Sahin, din Germania, sunt fondatorii companiei medicale BioNTech. Cei doi formează un cuplu, sunt soț și soție, și îi puteți vedea într-o fotografie mai jos. Aceștia sunt cei care au reușit să dezvolte primului vaccin autorizat anti-COVID din lume, Pfizer.

Recent, au acceptat să dea un interviu publicației Deutsche Welle despre vaccinul Pfizer, explicând cum funcționează tehnologia ARN și ce se va întâmpla în următorii ani cu coronavirusul. Se pare că acesta va deveni „o viroză controlabilă”, cum este gripa. Astfel, pentru a o depăși, oameni trebuie să se imunizează o dată sau de două ori pe an.

Oameni de știință au recunoscut că pandemia este departe de a se fi terminat, deoarece „vom avea de-a face cu virusul cu siguranță în anii următori”. În prezent se testează variante de vaccin împotriva mutaților de coronavirus, arată DeutscheWelle într-un interviu.

Când se va termina pandemia

Întrebată „când se va termina pandemia”, Özlem Türeci a explicat că mai sunt întrebări neclare în privința coronavirusului și vom avea de a face cu el și în anii următori.

„Vom avea de-a face cu virusul cu siguranță în anii următori, dar vom găsi și răspunsuri la chestiunile care sunt încă neclare. Viitorul va arăta, de exemplu, dacă vor apărea noi variante ale virusului, imune la vaccinurile de până acum, și dacă vaccinurile vor trebui adaptate. Virusul va căpăta în anii următori statutul deținut de virusuri gripale, împotriva cărora unii oameni se vaccinează o dată sau de două ori pe an, iar alții, nu. Corona va deveni o infecție virală controlabilă”, a explicat Özlem Türeci în interviul publicat joi.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.