Dum. ian. 23rd, 2022

Momentul exploziei de la rafinăria Petromidia a fost surprins de un bărbat care filma pe litoral. În urma deflagrației, mai multe persoane au fost rănite și a fost declanșat Planul Roșu de intervenție.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea informează că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, au fost înregistrate şase victime, dintre care una este dată dispărută, la faţa locului fiind prezent şi secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.

“Avem şase victime, din care o persoană data dispărută a murit (din pacate) o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi preluată la UPU Constanţa şi încă patru victime conştiente, cu arsuri minore şi cu politraumatisme, preluate de echipajele SMURD şi echipajele SAJ, predate la Spitalul Judeţean Constanţa”, a precizat Anamaria Stoica.

Circa 50 de pompieri acţionează în aceste momente la faţa locului pentru răcirea instalaţiilor, reprezentanta ISU precizând că perimetrul a fost delimitat şi nu ar mai exista riscul producerii unei noi explozii, însă situaţia este în dinamică şi imprevizibilă.

sursa aici

sursa video aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *