vin. ian. 21st, 2022

Are doar 18 ani, dar are maturitatea unui om crescut într-o lume în care performanța adevărată se obţine cu mult efort, dar şi cu recunoaştere.

Joacă fotbal în ţara care a inventat acest sport şi îşi construieşte o carieră de succes într-unul din cele mai titrate cluburi din lume. Îl cheamă Vlad Dragomir, e bănăţean, dar încă de la 15 ani a semnat cu tunarii de la Arsenal Londra. Să româneşti, în versiunea lui, înseamnă să munceşti mult, să fii cumpătat, cu banii câştigaţi, şi mai presus de toate, să arăţi că eşti un bun profesionist.

Londra, capitala Regatului Unit, kilometrul zero al unei naţiuni pentru care fotbalul e religie. Două echipe mari îşi dispută supremaţia în marea metropolă – Chelsea şi Arsenal. Iar tunarii de la Arsenal îl au în lot pe românul Vlad Dragomir.

Are doar 18 ani şi este considerat viitorul superstar din fotbalul englez. Joacă în mod normal, la echipa de tineret, însă a fost convocat şi la echipă mare, de către celebrul antrenor Arsene Wenger. Nu a jucat încă niciun meci pentru prima echipă, dar se antrenează cu starurile Mesut Ozil, Alexis Sanchez, sau portarul Petr Cech, cu care schimbă replici şi glumesc în limba română.

Vlad Dragomir: “Nu îți vine să crezi că jucători de valoarea lor vin și te întreabă ce faci, ești ok? Chiar ieri la antrenament şi am auzit din spate ”Ce faci?”. Cine vorbește cu mine? Era Petr Ceck şi el râdea. Şi-a dat seama că nu se aştepta la asta.”

Se antrenează cu staruri mondiale şi primeşte laude din toată presa internaţională, pentru golurile date în ultima perioadă. Face parte şi din lotul naţional de tineret al României, însă pe Vlad faima din Regat nu pare să-l ameţească.

Vlad Dragomir:“E o presiune, mai ales când mergi la naţională şi toată lumea se uită pe foaie de la ce echipa vii. Şi tu trebuie că trebuie tot timpul să arăţi ceva în plus. Trebuie să demonstrezi că eşti acolo pe meritul tău şi pe munca ta!”

Marele club îi pregăteşte să dea piept cu celebritatea, treptat, fără excese. De cum a semnat pentru prima sută de mii de lire, l-au trimis la consultanță financiar-contabilă şi i-au recomandat ca prima maşină să nu fie una scumpă.

″Ştiu că la contract mi-au spus despre maşini. Ne-au spus că prima dată toţi jucătorii vor ceva mare, ceva puternic şi chestia asta pe ei îi deranjează, şi acum prima maşină ne-am luat ceva micuţ, nu bolid. Sunt conștient că dacă rămâneam în România nu luăm nici măcar asta. Este timp şi pentru maşini scumpe.”

E un tânăr nepervertit de atmosfera din fotbalul românesc – a crescut practic cu valorile din fotbalul modern, acolo unde munceşti mult, dar efortul şi talentul sunt recunoscute şi încurajate. Pentru că nu joacă încă la echipa mare, nu e încă recunoscut des pe stradă Îl ştiu în special românii care trăiesc şi muncesc la Londra. Are fani printre conaţionalii din Regat, şi oamenii îl abordează, îi cer să facă poze şi îi dau în schimb sfaturi.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *