Dum. sept. 19th, 2021

Elena Ceaușescu avea o încredere imensă de sine și se credea superioară în fața tuturor, mai ales în fața soțului său. Cu toate că ei voiau să se vadă din exterior ca fiind un cuplu solid, în realitate se pare că nu era chiar așa. Mulți dintre apropiații cuplului și nu numai credeau că fosta Primă Doamnă a țării îl avea cu ceva la mână. Iată cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu în public și îl punea la colț, de fiecare dată când o deranja ceva.

Elena Ceaușescu făcea ce făcea și dădea mereu de înțeles că era mai presus decât soțul ei, umilindu-l de multe ori în public. Fostul dictator al României era ținut din scurt de Tovarășă, aceasta dorind parcă să răspândească ideea de supremație asupra bărbatului său, primul om în stat. Mulți apropiați ai cuplului dictatorial credeau că fosta Primă Doamnă a țării îl avea cu ceva la mână pe Ceaușescu, căci atunci când ea deschidea gura și îl punea la colț chiar și la evenimente restrânse, de față cu cei prezenți, el nu mai scotea niciun sunet.

Despre Elena se știa că era o femeie extrem de dură, rece, rea, antisemită, invidioasă, care avea un comportament necioplit, cu toate că ar fi trebuit să fie un bun exemplu pentru românce. Într-un interviu pentru revista „Historia”, Emilia Macovescu, soția fostului ministru de Externe George Macovescu, a dezvăluit câteva din secretele din căsnicia soților Ceaușescu.

„Elena îl are la mână cu ceva. Într-o vizită oficială s-a văzut”

Cum îl umilea Elena pe Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator o mai critica și el pe Tovarășă, în special atunci când se băga prea mult acolo unde nu erau treburile ei și nu se pricepea. Cu toate astea, tot găina era cea care cânta în casa lor. Marinela Macovescu a detaliat o scenă umilitoare pentru Nicolae, care, de altfel, era destul de obișnuită în acest cuplu.

sursa aici

By Florin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *