Dum. ian. 23rd, 2022

Liniștea a devenit o atracție turistică în agitația din jurul nostru, iar unele zone din România își propun să o valorifice.

Autoritățile din Brașov au apelat, în acest scop, la ajutorul finlandezilor, care au deja experiență. Ei au delimitat și etichetat zonele de liniște, foarte căutate de cei care vor să scape de stres și să se relaxeze cu adevărat.

Toată lumea caută linişte în vacanţă, iar unii sunt gata să plătească în plus dacă li se garantează că o vor avea. Finlandezii au înţeles asta şi au măsurat nivelul de zgomot.

Alina Szasz, managerul public al județului Braşov: “Ei au definit zone extinse de pădure sau de natură în care au măsurat nivelul de decibeli, în acele zone sunt pensiuni care promovează aceste servicii ca produse”.

Liisa Bergius, coordonator al proiectului ThreeT în centrul Finlandei: “Finlanda este ţara cu populaţia cea mai spaţială din Europa, aşa că este uşor să găseşti linişte şi calm la noi în natură. Dar dacă vă uitaţi la harta făcută de Biroul European de Mediu, putem observa că sunt şi alte zone cu potenţial de a deveni zone de linişte, cum ar fi cele din Polonia, Braşov, în România, iar în Nordul Italiei, zona Toscana”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *