Dum. sept. 19th, 2021

NASA a făcut recent un exercitiu pornind de la o idee ipotetică, aceea că spre Pământ se îndreaptă un asteroid și mai sunt șase luni până la impact. Acest scenariu i-a determinat pe oamenii de știință să calculeze și să inventarieze metode prin care Terra ar putea scăpa de presupusul asteroid. Concluzia a fost că ar fi prea puțin timp la dispoziție. În acest sens, Alexandru Mironov, scriitor de SF și realizator Digi World, a explicat la Digi24, că nu e doar scenariul unui film, ci scenarii pentru zeci de asemenea filme.

Momentul în care o rachetă pleacă în spațiu, filmat din avion
Experiment NASA de simulare a ciocnirii cu un asteroid
Cel mai mare și mai rapid asteroid care trece pe lângă Pământ anul acesta
Roverul Perseverance a ajuns pe Marte
Misiunea NASA ajunge pe Marte. Roverul „Perseverance” va încerca să producă oxigen
De ce vrea omenirea să ajungă pe Marte
Oamenii pot asculta acum sunetele din Cosmos
Ce ne poate învăța un asteroid?
Un asteroid de dimensiuni mari trece astăzi pe lângă Pământ
„S-au scris sute de asemenea cărți în această parte a culturii numită science fiction, care are rolul de a speria, de a propune un fel de reflex spre înainte. Dacă ar fi să ți se întâmple, cum ar trebui tu să reacționezi. Trebuie să vă spun că Organizația Națiunilor Unite este bine pusă la punct în ideea asta, ei sunt un comitet special de apărare împotriva intrușilor din spațiul cosmic – prietenul nostru Dumitru Dorin Prunariu a fost președintele acestui comitet o perioadă – au prezentat diferitele tehnologii care ar putea fi puse la punct. Ele pot fi: o explozie atomică, o bombă la mare distanță va exploda, dar se va rupe în bucăți asteroidul care vine și nu știm totuși care din bucăți va veni pe Pământ. În plus, radioactivitatea nu știm cât de departe se întinde, dar este una dintre soluții. A doua soluție este să construim motoare de rachetă instalate pe rachete, care să preîntâmpine, să ajungă înainte obiectului cosmic care vine spre noi și să cârmească, pur și simplu să-l devieze. Acestea sunt principalele metode. Evident că la fiecare ne trezim că suntem cu civilizația nepusă la punct pentru așa ceva. Sărmanii dinozauri acum 65 de milioane de ani, să zicem că aveau un dram de rațiune, s-au trezit în fața unei asemenea situații: un asteroid de câtiva kilometri a venit, a izbit Pământul, au izbucnit vulcanii și s-a schimbat cu totul felul în care viața se desfășura pe Pământ.

Vă atrag atenția că sistemul solar e traversat de un obiect solar fuziform – are un nume straniu – care merge cu viteze mult mai mari față decât permit legile fizicii și există bănuiala ca fiind coadă de cometă și îndreptându-se spre soare, la un moment dat a cârmit și atunci s-au ridicat o mulțime de întrebări. Ceea ce vă spun este o observație științifică. Acest obiect solar este printre noi, în sistemul nostru solar de câțiva ani deja, merge cu viteză foarte mare și probabil că va reuși să evite gravitația foarte puternică a Soarelui și să plece mai departe. Este unul dintre obiectele pe care nu știm cum să-l luăm”, a explicat Alexandru Mironov.

De asemenea, el a dat exemplul unei Planete care la începutul Sistemului Solar s-au fi făcut bucățele. Părți din acestea se învârt încă în jurul Soarelui, iar adesea unul dintre acele obiecte cosmice pleacă spre Terra.

„Tot ce se întâmplă dincolo de planeta Marte, între Marte și Jupiter, se bănuiește că a existat la începutul Sistemului Solar, deci acum 4,5 miliarde de ani, o Planetă care în urma unui carambol s-a făcut bucățele. Aceste bucățele se învârt încă în jurul Soarelui, conform legilor fizicii, și din când în când câte unul dintre obiectele cosmice de acolo pleacă spre Pământ.

sursa aici

By Florin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *