joi. iun. 24th, 2021

Italia a reușit să cucerească titlul Eurovision 2021. Trupa italiană de rock Maneskin a reușit să ajungă în topul preferințelor publicului cu piesa „Zitti e buoni”. Este a treia victorie pentru Italia din istoria concursului.https://f8c11765a339508b65750378ffab7d0e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Finala Eurovision 2021 a fost câştigată, sâmbătă seară, de Italia. Deşi Elveţia a primit cel mai mare punctaj din partea juriului, trupa italiană a primit votul publicului, clasându-se astfel pe primul loc, cu 524 de puncte. 

Trupa Maneskin este alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, care au interpretat o piesă rock intitulată „Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor și are a fost și preferata publicului, obținând 524 de puncte.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume rock’n’roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin.

A treia victorie pentru Italia

Victoria adusă de trupa Maneskin este a treia pentru Italia din istoria concursului. Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956, anul inaugural al concursului muzical. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu „Non Ho L’età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu melodia „Insieme”.

sursa aici

By Florin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *