joi. sept. 23rd, 2021

Agenția Europeană pentru Medicamente vine cu o serie de recomandări pentru persoanele care s-au vaccinat cu Astrazeneca. Sursa citată recomandă ca anumite persoane să nu efectueze rapelul. Este vorba despre cele care au avut reacții adverse grave.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vine cu o informare de ultimă oră. Mai exact, sursa citată menționează că ppersoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de vaccin AstraZeneca nu ar trebui să primească și a doua doză, scrie Reuters. 

De menționat este faptul că, recomandarea făcută de EMA pentru specialiștii din sănătate nu este întâmplătoare și vine ca parte a unei analize a cazurilor rare, dar severe de tromboze care pot avea legătură cu administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca, dar și cu vaccinul Johnson & Johnson.

În același timp, amintim faptul că începând cu luna marie, EMA a analizat astfel de cazuri de tromboze și a decis să recomande ca ambele etichete ale vaccinurilor să conțină un avertisment cu privire la problemele de coagulare.

Cum funcționează vaccinurile AstraZeneca și J&J

Potrivit sursei citate,  atât vaccinul produs de AstraZeneca, cât și vaccinul produs de J&J utilizează diferite versiuni ale unui virus. Acestea au scopul de a furniza instrucțiuni pentru transformarea proteinelor coronavirusului în celule care să producă răspunsul imun.

În acest context, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) susține că deși cazurile de cheaguri de sânge sunt destul de rare, este nevoie ca medicii să fie conștienți de aceste simptome, asttfel încât pacienții să primească tratamentul medical necesar într-un timp cât mai scurt.

„Deși cazurile de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute apărute după vaccinare sunt foarte rare, EMA recomandă să fie conștienți de simptome… astfel încât să poată primi un tratament medical specializat prompt, dacă este necesar”, a transmis EMA.

În același timp, EMA susține că oamenii ar trebui să fie atenți la orice simptome de formare a trombozelor în termen de trei săptămâni de la primirea primei doze de vaccin AstraZeneca, Vaxzevria.

De menționat este faptul că, până în momentul de față, AstraZeneca și Universitatea din Oxford nu au avut niciun comentariu în legătură cu acest aspect.

sursa aici

By Florin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *