mie. aug. 17th, 2022

După ce la începutul lunii martie gigantul farmaceutic Merckanunța că lucrează intens la crearea unei pastile anti-COVID-19, acum și cei de la Pfizer au vorbit despre dezvoltarea unui medicament oral care ar putea ucide noul coronavirus.

Potrivit jurnaliștilor de la CNBC, Albert Bourla, care este CEO la Pfizer, a afirmat că pastila ar putea fi gata până la finalul anului 2021.

„Lucrăm în prezent la două variante: una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului. Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus șeful Pfizer.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.