joi. iun. 24th, 2021

Dacă ai găsit o aplicație care promite să-ți ofere Netflix gratuit, ar fi timpul să te gândești serios s-o ștergi de pe telefon.
Era anul 2010 când Netflix a început să ofere opțiunea de streaming video pe iPhone, iar pentru Android a implementat-o în anul care a urmat. Aplicația este atât de populară încât unii hackeri au folosit imagini cu aceasta pentru a-i păcăli pe useri să descarce programe virusate. Situația a fost descoperită de Check Point Research, care arată că aplicația falsă se folosea de imaginea Netflix și îi păcălea că le oferă acces gratuit pe dispozitivele mobile.

Numele acestei aplicații este FlixOnLine, iar promisiunea de a folosi Netflix gratuit i-a făcut pe mulți să și-o instaleze rapid pe telefon. Google a eliminat-o deja din Play Store și același lucru trebuie să faci și tu imediat, dacă ai apucat să o instalezi.

„Reclama” care promova aplicația promitea „2 Luni de Netflix Premium Gratuit, fără niciun cost”, la care se adăuga un link de unde oamenii puteau să descarce aplicația. În loc de Netflix gratuit, însă, oamenii se confruntau cu atacuri cibernetice, după ce ofereau aplicației permisiunea de a accesa anumite date personale.

Specialiștii Check Point notează că „virusul este capabil să răspundă automat mesajelor pe care victimele le primesc pe WhatsApp (…). Această metodă unică ar putea provoca foarte multe neplăceri, de la clasicele atacuri de phishing, până la răspândirea de informații false, publicarea credențialelor și datelor utilizatorilor”.

Într-o perioadă de două luni, aplicația ar fi fost instalată de aproximativ 500 de ori. Chiar dacă Google a șters-o din Play Store, pentru ca aceasta să nu mai afecteze dispozitivul mobil e nevoie ca utilizatorii să o șteargă complet din telefon. Astfel, cel mai eficient lucru pe care îl poți face este să dezinstalezi aplicația și apoi să-ți schimbi toate parolele.

sursa aici

By Florin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *