Dum. sept. 19th, 2021

În 18 martie 1944, o trupă finlandeză care patrula pe schi se afla în spatele liniilor rusești când membrii ei au fost prinși într-o ambuscadă. Finlandezii au reușit să scape, însă soldații ruși au început să-i urmărească într-o cursă alertă pe schiuri.

Aflându-se adânc pe teritoriul inamic, șansele de salvare și supraviețuire nu se arătau tocmai bune pentru finlandezii care fugeau.

Simțindu-se epuizat, unul dintre soldații finlandezi, Aimo Koivunen, și-a amintit că avea în buzunar Pervitin (metamfetamină) pentru întreaga trupă. Acest drog era dat soldaților de la acea vreme pentru a-i menține treji în timpul serviciului.

Purtând mănuși și fiind pe goană, din cauză că era urmărit, a dus cutia la gură, astfel că a înghițit mult mai multe pastile decât și-ar fi dorit.

În scurt timp, nivelul lui de energie a sporit considerabil deoarece înghițise de 30 de ori doza de metamfetamină pe care trebuia să o ia un singur soldat.

Koivunen a preluat conducerea trupei fugare, spărgând zăpada pentru ceilalți. Supradoză extrem de puternică nu a avut ca singur efect secundar doar faptul că a devenit „foarte bun la schi”. Curând a început să observe că vederea îi era distorsionată și și-a pierdut cunoștința, potrivit IFL Science.

Soldați finlandezi în cel de-al Doilea Război Mondial / Credit foto: Profimedia

Următorul lucru pe care și l-a putut aminti a fost că se afla la 100 de kilometri distanță, nu mai avea muniție și hrană și era complet singur. Orice s-ar fi întâmplat între timp, toți camarazii lui dispăruseră.

A supraviețuit mâncând muguri de pin și o gaiță

Resimțind încă o energie puternică, Koivunen s-a ridicat și a început să schieze singur prin pădure. În următoarele câteva zile a supraviețuit mâncând muguri de pin și o mică gaiță siberiană pe care a reușit să o prindă și a consumat-o complet crudă.

Încă sub influența metamfetaminei, a reușit să scape de soldații ruși pe schiuri care îl urmăreau, însă a ajuns pe un teren minat, provocând o explozie. Nu se știe cât a zăcut acolo, delirând într-un șanț, însă determinarea sa și cantitățile alarmante de metamfetamină pe care încă le avea în corp l-au făcut să iasă de acolo și să depășească condițiile de îngheț.

Când a fost găsit, călătorise deja 400 de kilometri. Ajuns într-un spital finlandez, medicii au descoperit că avea un ritm cardiac de 200 de bătăi pe minut și mai cântărea numai 43 de kilograme.

A supraviețuit și a continuat să trăiască până la 72 de ani, nereușind niciodată să-și amintească cum și-a pierdut camarazii în timp ce schia prin pădure.

sursa aici

By Florin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *