Dum. ian. 23rd, 2022

Anul 2021 este unul cu ghinion pentru angajații din România, din punct de vedere al al sărbătorilor legale, în condițiile în care data de 1 mai a căzut în același weekend cu Paștele orotodox, cele două minivacanțe fiind astfel comprimate într-una singură.ADVERTISEMENT

Următoarele zile de sărbătoare legale vor fi cele de Rusalii, însă și în acest caz una dintre cele două zile libere coincide cu o zi de weekend. Astfel, vor fi libere zilele de 20 și 21 iunie, una într-o zi de duminică, cealaltă lunea. Oricum în intervalul 19-21 iunie vor fi trei zile libere succesive pentru români.

Până atunci va mai fi liber de 1 iunie, care cade într-o zi de marți. Teoretic, poate fi obținută o minivacanță în cazul celor își iau o zi de concediu în data de 31 mai. Împreună cu weekendul 29-30 mai, s-ar putea face astfel o minivacanță de patru zile.

Mai puține zile libere în acest an

În cazul bugetarilor, lucrurile ar putea sta mai simplu ținând seama că statul român a făcut deja o tradiție din a acorda o zi liberă în plus angajaților săi atunci când o sărbătoare legală este despărțită de o singură zi de weekend.

Românii nu au noroc în acest an nici în de privește liberul care se acordă pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului. În 2021 această sărbătoare cade duminica.

Și în luna decembrie, vor fi mai puține libere. Data de 30 noiembrie, când este celebrat sf. Andrei, este într-o marți, urmată de Ziua Națională, pe 1 decembrie. Iarăși există posibilitatea luării unei zile de concediu pe 29 noiembrie pentru „sudarea” acestor sărbători cu weekendul precedent, caz în care s-ar putea obține o minivancanță de cinci zile.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *