sâm. apr. 20th, 2024

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre o restricție legată de vaccinare, care reprezintă o piedică pentru mulți dintre cetățeni, dar mai ales pentru cei din mediul rural, să se vaccineze. Acesta a explicat ce urmări poate avea această contraindicație și ce trebuie evitat, mai exact.

Riscurile care pot apărea dacă se încalcă această restricție
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit miercuri seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, despre consumul de alcool în perioada vaccinării anti-Covid-19. Acesta a explicat ce se întâmplă dacă cetățenii au în organism alcool, după ce i s-a adus la cunoștință faptul că în mediul rural ar exista un curent care le interzice oamenilor să consume băuturi alcoolice timp de cinzi zile, motiv pentru care aceștia preferă să nu se mai vaccineze.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, a afrmat Valeriu Gheorghiţă.

BOMBĂ! Alexandru Arșinel, din nou la spital. În ce stare se află: fusese externat săptămâna trecută
BOMBĂ! Alexandru Arșinel, din nou la spital. În ce stare se află: fusese externat săptămâna…
Ce se află sub stația de metrou Gara de Nord, de fapt. E acolo de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu
Ce se află sub stația de metrou Gara de Nord, de fapt. E acolo de…
Întrebat de restricțiile consumului de alcool în ziua vaccinării, medicul a oferit o explicație general valabilă cu privire la consumul alcoolului în cazul unor intervenții medicale, inclusiv vaccinare, suubliniind efectele pe care le poate avea acest obicei nesănătos:

„În general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice.

Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a concluzionat acesta.

În ce condiții trebuie administrată cea de-a treia doză de vaccin
În cursul zilei de marți, medicul Valeriu Gheorghiță a adus lămuriri cu privire la administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Coordonatorul campaniei de vaccinare a dezvăluit că până în acest moment, că nu există informații științifice referitoare la beneficiul adus de o doză suplimentară, mai ales că primele două ar trebui să asigure imunitate pentru cel puțin șase luni. Potrivit acestuia, odată cu trecerea timpului și cu măsurarea anticorpilor rămași în organism, experții vor lua noi decizii.

„Este o analiză care se efectuează în acest moment. Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale.

Foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă.

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte”, a declarat președintele CNCAV.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *