vin. mart. 29th, 2024

Zinedine Zidane, actualul antrenor al celor de la Real Madrid, și-a încheiat cariera la națională cu un gest care a surprins lumea fotbalului.

În finala CM 2006, când Italia s-a impus cu 5-3 (d.l.d), fostul mare fotbalist francez l-a lovit cu capul în piept pe stoperul Marco Materazzi. Aflat la 30 de metri de incidentul produs în minutul 110, arbitrul Horacio Elizondo i-a acordat cartonașul roșu lui Zidane, care a plecat cu capul în pământ spre vestiare.

Presa franceză a scris la momentul respectiv că mai mulți colegi ai starului naționalei s-ar fi supărat pentru că Zizou nu și-a reprimat impulsul de a-l lovi pe italian.

Mikael Silvestre: „Zidane și-a cerut scuze. A fost un tip introvertit”

Fost coleg cu Zizou în selecționata Franței la finala din urmă cu 15 ani, Mikael Silvestrea dezvăluit starea de spirit a fostului coordonator de joc de la Bordeaux, Juventus și Real Madrid.

„Era deja în vestiar înaintea noastră, făcuse dușul deja și și-a cerut scuze”, a declarat Silvestre pentru talkSPORT.

„Nu știam de ce își cere scuze. Abia când m-am dus la zona mass-media, am văzut reluarea cu momentul în care l-a lovit pe Materazzi și mi-am zis: „wow, wow, wow, bine”, a continuat fostul fundaș stânga.

„Zidane fost introvertit, dar trebuie să-ți dai seama că înainte de acel incident el adunase deja zece cartonașe roșii în carieră. Au fost momente în care el își pierdea cumpătul, dar uneori o mulțime de genii își pierd capul”, a mai spus Silvestre.

Willi Sagnol a fumat pentru a se liniști

Willy Sagnol, unul dintre colegii lui Zidane de la națională, a vorbit anul trecut despre sentimentele care l-au încercat după gestul iresponsabil al colegului său.

„Am intrat în vestiar, pierdusem, și era acolo un băiat care vorbea și își prezenta scuzele. Nici nu-l auzeam! Eram foarte dezamăgit, eram în lumea mea. N-am vrut să-i accept scuzele și nici să vorbesc cu el. Nu era momentul!

A trebuit să merg în baie și să fumez 250 de țigări în 10 minute. Așa am reușit să mă eliberez”, a declarat Sagnol, pentru Radio Montecarlo, citat de Mundo Deportivo.

Materazzi a mărturisit cum l-a enervat pe Zidane

Materazzi a recunoscut cu franchețe ce replică i-a dat lui Zinedine Zidane pentru a-l înfuria. În 2010, Marco s-a împăcat cu Zinedine Zidane, în timpul unei întâlniri la Milano, cu ocazia unui meci din Liga Campionilor.

„Au existat contacte între noi în acea zonă a terenului. El a înscris golul Franței în prima repriză, iar antrenorul (n.r. – Marcello Lippi) mi-a spus că eu trebuie să-l marchez. După un prim duel între noi, mi-am prezentat scuzele, dar el a reacționat urât.

După o a treia altercație, s-a retras și mi-a spus că îmi va da tricoul mai târziu. Eu i-am răspuns spunându-i că aș prefera-o mai mult pe sora lui, nu tricoul”, a povestit Materazzi, anul trecut, într-o discuție avută pe Instagram și citată de As.

„Mi-a explicat scena într-un mod foarte intens, la final tot ce mai lipsea era să strige «olé!»”

Argentinianul Hector Elizondo, centralul partidei, a comunicat cu asistenții pentru a afla ce se întâmplase, dar nici ei nu văzuseră scena. Abia arbitrul de rezervă i-a povestit faza, pas cu pas.

„L-am văzut pe Materazzi pe jos, la 30-40 de metri. Am întrerupt jocul. Imediat mi-am întrebat asistenții ce s-a întâmplat. Ambii mi-au răspuns că n-au văzut absolut nimic!”, a povestit Elizondo la Ted Talk.

Arbitrul argentinian a dezvăluit cine l-a ajutat să ia decizia de a-l elimina pe Zidane la ultimul meci din cariera de fotbalist a starului fotbalului francez.

„A intervenit însă arbitrul de rezervă, Luis Medina Cantalejo, care a țipat: «Teribilă, teribilă lovitură a lui Zidane cu capul asupra lui Materazzi. Când o să vezi faza n-o să-ți vină să crezi!». Mi-a explicat scena într-un mod foarte intens, la final tot ce mai lipsea era să strige «olé!»”, a explicat arbitrul finalei din 2006.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *