S. mart. 15th, 2025

Sigur ți-ai pus și tu, măcar o dată, întrebarea: care este temperatura optimă pentru frigider și congelator? Dacă nu știi care este temperatura ideală pentru ca alimentele tale să reziste cât mai mult timp, din acest articol vei afla care sunt reperele ideale pentru acestea.

Temperatura optimă frigider și congelator

În ziua de astăzi, facem mare risipă de mâncare. Cumpărăm foarte multe alimente pe care le păstrăm, iar după o perioadă le aruncăm. Frigiderele și congelatoarele sunt pline cu produse de care uităm și ne trezim peste ceva timp că s-au stricat sau au expirat. Conform statisticilor, fiecare om irosește în medie 353 grame de hrană pe zi.

Pentru ca alimentele să fie proaspete pentru o perioadă cât mai îndelungată, temperatura din frigider și congelator trebuie să fie optimă, altfel, ne putem trezi cu probleme grave de sănătate. De cele mai multe ori, atunci când cineva își achiziționează un frigider îl lasă setat la temperatura cu care el vine din fabrică. Ei bine, acest lucru este bine, însă nu întotdeauna.

Temperatura optimă frigider și congelator. La ce valori trebuie setate vara

Temperatura optimă a frigiderului diferă în funcție de sezon, însă trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Pe timp de vară, este recomandat ca temperatura din frigider să fie mai scăzută cu 1-2 grade Celsius decât iarna. Astfel, dacă iarna este ținut la 5 grade, vara ar fi indicat ca acesta să fie ținut la 3 grade.

Temperatura optimă pentru frigider și congelator
Temperatura optimă pentru frigider și congelator

În privința congelatorului, temperatura ideală este de -18 grade Celsius. Multe dintre aparatele frigorifice permit setarea temperaturii între -20 și -14 grade Celsius. Această temperatură va asigura o eficiență maximă de răcire și un consum optim de energie. Pe timpul verii, când îl folosești mai des pentru înghețată, carne și legume, este bine să setezi o temperatură între -18 și -20 de grade.

Important! Când decongelezi carnea și peștele, lasă-le în frigider peste noapte, pentru a minimiza riscul de contaminare. Decongelarea la temperatura camerei favorizează dezvoltarea bacteriilor, ceea ce nu este de dorit mai ales în zilele călduroase de vară.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *